Diëtist

Een diëtist is specialist op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als bij gezondheid. Een diëtist heeft niet alleen veel kennis over voeding en eetgedrag, maar ook over de relatie tussen voeding en medicatie en heeft een grote medische kennis.

Een diëtist bekijkt samen met de cliënt naar het eetpatroon, persoonlijke omstandigheden, gewenste doelen en andere wensen waarna er een voedingsadvies op maat wordt opgesteld.

 

De titel diëtist is een beschermde titel. Dit betekent dat je een vierjarige HBO-opleiding ‘Voeding en Diëtetiek’ hebt afgerond. Naast de diëtist zijn er ook andere mensen die voedingsadviezen geven, bijvoorbeeld gewichtsconsulenten. Houd er rekening mee dat iedereen zich zo mag noemen en dat dit niet garant staat voor een goed advies of behandeling of voor de juiste opleiding. 

Daarnaast staat een diëtist in het Kwaliteitsregister Paramedici, waar zij elke vijf jaar aan bepaalde kwaliteitsnormen dient te voldoen. Door middel van bijscholing en door altijd op de hoogte te blijven van de laatste wetenschappelijke inzichten. 

 

De diëtist is gebonden aan het medisch beroepsgeheim en de wettelijke voorschriften omtrent persoonsregistratie en privacy. Uw gegevens zullen altijd vertrouwelijk worden behandeld. 

_DSC0126.JPG