Over mij

Ik ben Kaylee Peeters. Ik heb in 2013 de opleiding allround schoonheidsspecialist afgerond. Daarna ben ik de opleiding Voeding en Diëtetiek gaan doen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. 

 

Tijdens mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste heb ik binnen verschillende bedrijven stage gelopen. Tijdens deze stages heb ik geleerd dat het belangrijk is dat mensen zich op hun gemak voelen en met een prettig gevoel naar huis gaan. Dit vind ik tot op heden erg belangrijk. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat dat mijn cliënten zich kunnen ontspannen en dat de huid verbetert.

 

‘Een gezonde huid begint van binnenuit’, wordt vaak gezegd. Dit was een van de redenen dat ik de opleiding Voeding en Diëtetiek ben gaan doen. Hier leerde ik over gezonde voeding en een gezonde leefstijl en wat dit doet met het lichaam. Daarnaast leerde ik veel over ziektes als COPD, Kanker, Diabetes Mellitus, Hart- en vaatziekten en nog andere ziektes waarbij voeding een rol ik kan spelen. In het begin van de opleiding interesseerde ik me vooral in sportvoeding. Later in de opleiding vond ik het onderdeel ‘gezonde leefstijl’ veel interessanter. Hier heb ik mij in het derde leerjaar ook in gespecialiseerd. 

In mijn vierde leerjaar ben ik stage gaan lopen in een transportbedrijf. Een zeer ondernemende stage, waarbij ik de enige diëtist/ deskundige op het gebied van leefstijl was. Ik heb daar geprobeerd om zoveel mogelijk vrachtwagenchauffeurs een gezonde leefstijl aan te meten, door middel van individuele dieetbehandeling en via cursussen over leefstijl.  

Daarnaast heb ik stage gelopen bij een zelfstandige diëtistenpraktijk. Hier heb ik veel kennis opgedaan over voeding bij overgewicht, obesitas, Diabetes Mellitus type 2, COPD, te hoog cholesterol en

hart- en vaatziekten. 

Ik vind het niet alleen interessant om te weten wat mijn cliënten eten, maar met name waarom ze eten wat ze eten. Oftewel het eetgedrag.

 

Ik ben van mening dat iedereen zichzelf de juiste leefstijl aan kan meten. Alleen heb je hier de juiste handvaten voor nodig, zodat je kunt genieten van eten, sporten/bewegen leuk gaat vinden en ook aan jezelf denkt door voldoende ontspanning. 

Ondanks dat de beroepen zoveel van elkaar verschillen, sluiten ze op veel vlakken bij elkaar aan. Mooi zijn, jezelf goed voelen en voor mij het allerbelangrijkste: gezondheid.